Mulder wil zijn kans grijpen bij Feyenoord

Niels (DerMeister)
Bij Excelsior doet hij dit seizoen ervaring op, maar voor een langer verblijf op Woudestein lijkt doelman Erwin Mulder niet te opteren. De 20-jarige goalie denkt dat hij er klaar voor is om eerste keus bij Feyenoord te worden.

"Als het aan mij ligt, hoeft Feyenoord niet op zoek naar een nieuwe keeper", zegt een zelfbewuste Mulder in het Algemeen Dagblad. "Ik moet bij Excelsior ervaring opdoen en heb me voorgenomen om elke wedstrijd een zes of hoger te spelen. Ik denk dat ik daar redelijk in geslaagd ben tot nu toe. Begin april heb ik een gesprek met Feyenoord. Leo Beenhakker is nu weg met Polen. Als hij terug is, hoor ik wat volgend jaar de bedoeling is."

Mulder gaat er vanuit dat Feyenoord hem terughaalt. Hij is vooral benieuwd naar wat De Stadionclub met hem van plan is. "Het is afwachten in welke rol ze me willen hebben. Ik heb geen zin om bij Feyenoord derde keeper te worden. Daar schiet ik niets mee op."

Zijn leeftijd ziet de goalie niet als een probleem. "Ik durf het wel aan. Maarten Stekelenburg was ook pas twintig jaar toen hij oud genoeg was om in de Arena te spelen. Ik zie het probleem eigenlijk niet zo."