'Ook Ajax wil Engelaar'

Niels (DerMeister)
Naast PSV wil ook Ajax middenvelder Orlando Engelaar aantrekken, zo meldt RTV Rijnmond. Marco van Basten, trainer van de Amsterdammers, zou een grote fan zijn van Engelaar.

Als bondscoach gaf Van Basten Engelaar een basisplaats tijdens Euro 2008. De oefenmeester van de Amsterdammers wil hem bovendien graag herenigen met Ismaďl Aissati. Het tweetal speelde in het tweede deel van het seizoen 2006/2007 succesvol samen op het middenveld van FC Twente.

Engelaar, die ook de clubs NAC Breda en Racing Genk op zijn cv heeft staan, vertrok afgelopen zomer in het kielzog van trainer Fred Rutten naar het Duitse Schalke 04. In Duitsland komt hij echter totaal niet uit de verf, wat hem bij onze oosterburen dan ook het etiket 'miskoop' heeft opgeleverd. Engelaar heeft bij Die Königsblauen nog een contract tot medio 2011.

In het geval Rutten naar PSV vertrekt, zal de mogelijke keuze voor Engelaar moeilijk zijn omdat hij ook met Ajax-trainer Marco van Basten een prima band heeft. De zaakwaarnemer van Engelaar, Edward Burleson, vertelt: "Van Basten heeft hem de kans gegeven om op een EK te spelen en dat vergeet Orlando ook niet. Of hij open staat voor een terugkeer naar de Eredivisie? Wij sluiten op voorhand niets uit."