Uitslag Liverpool - Aston Villa

Olga (Nuongirl)
Met doelpunten van Dirk Kuyt, Albert Riera en een hattrick van clubheld Steven Gerrard heeft Liverpool moeiteloos af weten te rekenen met Aston Villa. Het werd 5-0. De ploeg van Rafael Benítez beschikt nu over 64 punten. De achterstand op koploper Manchester United bedraagt vier verliespunten.

Uit een vrije trap genomen door Steven Gerrard werkt Xabi Alonso de bal tegen de lat. In de rebound weet Dirk Kuyt de bal in het doel te krijgen, waardoor Liverpool reeds na acht minuten spelen op een 1-0 voorsprong staat.

Na 33 minuten spelen komt Liverpool op een 2-0 voorsprong. Doelman Pepe Reina trapt de bal uit die bij zijn landgenoot Albert Riera terecht komt. De Spanjaard rondt fenomenaal af door de bal in de bovenhoek te trappen.

Na een overtreding van Nigel Reo-Coker op Riera in het strafschopgebied, wordt de bal op de stip gelegd. Aanvoerder Steven Gerrard faalt niet en zorgt ervoor dat The Red Devils op een 3-0 voorsprong komen in de 39e minuut. Met deze comfortabele voorsprong begint Liverpool tevens aan de tweede helft.

In de 50e minuut scoort Gerrard zijn tweede van de wedstrijd. Een laag schot in de hoek is Aston Villa-doelman Brad Friedel te machtig.

De dag werd voor Aston Villa nog zwarter toen doelman Friedel met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Friedel zou Liverpool-spits Fernando Torres tegen de grond hebben gewerkt, waardoor hij met rood van het veld werd gestuurd en Liverpool en strafschop kreeg toegewezen. Wederom nam Gerrard de strafschop op zich. De aanvoerder schoot opnieuw raak en de 5-0 zege was binnen.