Engelaar vindt kritiek onterecht

Bas (skittelman)
De stormbal is nog altijd geheven bij die Königsblauen. Zeker sinds de ambitieuze club twee weken geleden uit de beker vloog tegen het kleine FC Mainz. Manager Andreas Müller moest weg, trainer Fred Rutten staat onder druk en aankoop Orlando Engelaar verdween uit de basiself.

“Mainz was een enorme klap,”zegt de middenvelder tegen Sportweek. “Het was onze laatste kans om iets te winnen. Nu moeten we proberen via de competitie Europees voetbal af te dwingen, maar voor zo’n grote club is dat natuurlijk geen prijs.”

Engelaar en de andere topaankoop Jefferson Farfán krijgen ervan langs in de Duitse pers. “Als ik een voldoende ‘speel’, krijg ik steevast een dikke onvoldoende. 75 Procent van de kritiek is onterecht.”

Toch heeft Ollie geen spijt van zijn keuze. “Dat zou te makkelijk zijn. De trainer houdt me even uit de luwte door me op de bank te zetten, maar ik wil gewoon spelen, de critici de mond snoeren. Dit is een heel mooie grote club in een fantastische competitie. Ik geef het niet op, ik moet en zal hier slagen.”