Dunfermline naar halve finale Schotse beker

Olga (Nuongirl)
Dunfermline Athletic heeft zich verrassend geplaatst voor de halve eindstrijd van de Schotse FA Cup. Tegen Premier League-club Aberdeen werd er niet gescoord, waarna Dunfermline in de penaltyreeks toesloeg.

Beide clubs stonden anderhalve week geleden ook tegenover elkaar. Omdat het duel toen eindigde in een gelijkspel, was er een replay nodig.

Scott Severin was namens Aberdeen de eerste die bij een 1-1 stand een strafschop miste. Zijn inzet werd gekeerd door Dunfermline-keeper Paul Gallacher. De goalie was even later opnieuw succesvol toen hij een strafschop van Richard Foster stopte.

Graham Bayne stapte vervolgens naar voren om de tweededivisionist naar de halve finale van de FA Cup te schieten: 4-2. In die halve eindstrijd (26 april op Hampden Park) is Falkirk de tegenstander.

Glasgow Rangers speelt op zaterdag 25 april in de andere halve finale tegen Saint Mirren. De Rangers plaatsten zich vorige week zondag dankzij een 5-1 zege op Hamilton Academical. Tegenstander Saint Mirren rekende in de kwartfinale af met Celtic: 1-0.