Kruys: "Ik ben geen leugenaar!"

Peterselieman
FC Dordrecht-trainer Gert Kruys is zwaar teleurgesteld in FC Utrecht-voorzitter Jan-Willem van Dop. Kruys zou met de preses een gesprek hebben gehad over een mogelijke aanstelling als assistent-trainer bij de Domstedelingen, maar Van Dop ontkent dat dit gesprek heeft plaatsgevonden.

Ton Du Chatinier, volgend seizoen hoofdtrainer bij Utrecht, zou Kruys persoonlijk hebben gevraagd om zijn assistent te worden. Daarna zou er een gesprek tussen Kruys en Van Dop zijn geweest. Van Dop beweert nu echter dat dit gesprek niet heeft plaatsgevonden en dat Kruys zelfs nooit in beeld is geweest bij Utrecht.

De uitspraken van de Utrecht-voorzitter zitten Kruys totaal niet lekker. "Dat ik voor leugenaar word uitgemaakt, zit me hoog", zegt een woedende Kruys in het Algemeen Dagblad. "Ik wil zelfs aan de leugendetector om aan te tonen dat ik de waarheid vertel. Bovendien heb ik getuigen die erbij waren toen 'Chat' mij polste. Zelfde verhaal toen ik in gezelschap van mijn vrouw met Van Dop sprak."

"Ik sprak met Van Dop over dat er zo weinig Utrechtse jongens doorbreken bij Utrecht. Daar heb ik wel ideeën over, zei ik. Later stuurde hij een sms dat we daarover eens moesten praten. Omdat hij inmiddels op de hoogte was van de wens van 'Chat', ging het óók daarover. Wat voegde ik toe aan Ton? Hoe steekt mijn contract bij FC Dordrecht in elkaar? Er is zelfs over een richtlijn qua honorering gesproken. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag naar FC Utrecht ga, heb er bij Dordrecht een clausule over in mijn contract staan. Ik ben een jongen van de stad, heb hier jarenlang gevoetbald."

Foeke Booy, volgend seizoen technisch directeur in De Galgenwaard, en Nol de Ruiter zouden echter geen voorstander zijn van de komst van Kruys. "Ik heb Booy meteen gebeld, maar hij had geen tijd. Dat stelt me teleur. Dat hij een voorkeur heeft voor Luc Nijholt, daar kan ik mee leven. Maar ik wil weten aan welke criteria ik niet voldoe. Lijkt me wel zo eerlijk", aldus Kruys.