Lodeweges: "We zijn gezakt voor examens"

Sjors (Sj0rSz)
Dwight Lodeweges is niet tevreden over de laatste vijf wedstrijden van PSV. De trainer van de Eindhovenaren noemde de duels tegen AZ (2-2), FC Groningen (1-0 winst), sc Heerenveen (2-3 verlies), FC Twente (1-1) en Feyenoord (1-0 verlies) vijf examens.

"We zijn gezakt," was de duidelijke taal van Lodeweges na afloop van het duel in De Kuip. De oefenmeester was niet te spreken over de eerste helft. "We waren afwachtend in plaats van dwingend. Dat heeft me het meest pijn gedaan. De tegentreffers in blessuretijd van de twee vorige wedstrijden zijn kennelijk heel hard aangekomen in de groep. Maar dit had ik niet zien aankomen."

Het herstel kwam pas na het inbrengen van Otman Bakkal voor Ola Toivonen, die geen potten kon breken. Ibrahim Afellay verhuisde daardoor namelijk naar de rechterkant en Danko Lazovic ging als centrale aanvaller verder. "We hebben een fase goed gespeeld en drie riante kansen gehad. We hadden de wedstrijd moeten afmaken. Dan krijgen we uit een hoekschop een doelpunt tegen. Ongelooflijk."