Voldaan gevoel Stitzinger

Olga (Nuongirl)
Patrick Stitzinger was vanmiddag de beste Nederlander in de City-Pier-City Loop. Stitzinger werd negende en dat was tevens goed voor de Nederlandse titel op de halve marathon. Bovendien liep hij met 1 uur, 2 minuten en 43 seconden een nieuw persoonlijk record.

"Ik voelde me de hele wedstrijd lekker, maar had echt niet gedacht dat deze tijd erin zat. Ik liep meer dan 2 minuten van mijn oude beste tijd af", aldus de 27-jarige Limburger die zich twee weken geleden, bij het Nederlands kampioenschap cross, nog had laten verrassen door eerstejaars senior Abdi Nageeye. "Ik was toen inderdaad erg teleurgesteld. Maar een wegwedstrijd is anders dan een cross. Dan loop je niet op plaats en meer op tijd. Ik had de startlijst gezien en was helemaal niet zo zeker van mijn zaak. Ik zag veel jongens met 65 minuten achter hun naam."

Toch ging het prima vandaag. "Ik kon mee in de slipstream van de koplopers, dus wist ik al wel snel dat er geen wereldrecord aankwam. Later in de race heb ik er nog een schepje bovenop gedaan," aldus Stitzinger die zelf verbaasd was over het gemak waarmee hij liep. "Ik heb net een huis gekocht. Daar komt toch meer bij kijken dan je denkt. Ik had de laatste tijd wel wat anders aan mijn hoofd dan hardlopen. Daarom geeft die tijd van 1.02 extra veel voldoening."