Kramer: "Vrij makkelijk"

Olga (Nuongirl)
Voor het derde achtereenvolgende jaar pakte Sven Kramer gisteren de wereldtitel op de 5.000 meter bij de wereldkampioenschappen afstanden.

Met een tijd van 6.16,20 liet hij de Noor Håvard Bøkko (6.18,02) en de Amerikaan Trevor Marsicano (6.20,06) achter zich. Na afloop zei de Nederlander dat het vrij makkelijk ging: "Ik ben niet in supergoede doen. Maar het ging alsnog vrij makkelijk.”

"Ik wist dat ik bij rondjes van net onder de dertig seconden Bøkko voor zou blijven. Ik bleef steeds keurig onder zijn tijden en heb een vlak schema gereden. Met het oog op de tien kilometer van zaterdag wilde ik niet teveel forceren," aldus Kramer die zei dat hij niet onder de indruk was van de tijden van Bøkko en Marsicano. "Het was wat mij betreft niet op het scherpst van de snede. Anders hadden we wel andere tijden gehad. Dat neemt niet weg dat de omstandigheden zwaar zijn. Zwaarder dan iedereen denkt. Dit ijs rijdt niet heel licht. Ik ben wel eens beter geweest, maar dat heeft ook te maken met mijn seizoensopbouw.”