Roy wint vijfde rit Parijs-Nice

Sjors (Sj0rSz)
Jeremy Roy heeft de vijfde rit in de rittenkoers Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De Fransman slaagde er namelijk in om zijn twee medevluchters, Tony Martin en Tomas Voeckler, voor te blijven.

Roy, Martin en Voeckler kregen een maximale voorsprong van bijna zeven minuten. Daarna vond het peloton het welletjes en zette onder leiding van Quick-Step en Cervélo aan. De voorsprong slonk, maar al gauw bleek dat een massasprint niet meer haalbaar was. Hierdoor moest de Belgische wielerformatie het vuile werk alleen opknappen.

In de finale probeerden Voeckler en Martin een sprint te voorkomen door te demarreren, maar beide wisten niet weg te komen. Zeven kilometer voor de finish ging Roy er vandoor. De twee achtervolgers keken elkaar wat aan en zagen de Fransman een gaatje van tien seconden slaan.

Het tweetal slaagde er uiteindelijk niet meer in om Roy terug te halen, die hierdoor naar de zege kon rijden. Het was voor de renner van Francaise des Jeux zijn eerste dagzege in het professionele circuit. Sylvain Chavanel verloor nauwelijks tijd, omdat zijn ploeg de schade binnen de perken wist te houden. Hierdoor zal hij ook morgen in de gele trui mogen starten.