Donderdag eerste keeper Ajax bekend

ErikHK
Marco van Basten maakt donderdag bekend welke doelman de rest van het seizoen onder de lat zal staan bij Ajax. Wordt het Maarten Stekelenburg of Kenneth Vermeer. Vlak voor de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille weten we het.

“Beide doelmannen zijn fit. Ik moet dus kiezen”, aldus van Basten. Dat Stekelenburg een voorsprong zou hebben vanwege zijn aanvoerdersband en eerste keeper bij Oranje, is niks van waar. “Dat speelt niet mee in mijn beslissing. Ik weet nu ook al wel voor wie ik kies. Maar ik wil het donderdag eerst aan beide keepers vertellen. Dat lijkt me wel zo netjes.”

Doelman Vermeer moest in de UEFA Cup tegen Fiorentina onder de lat staan, wegens ziekte bij Stekelenburg. In de daaropvolgende wedstrijden in de Eredivisie mocht de 23-jarige keeper vanwege een aanhoudende ziekte bij Stekelenburg ook spelen tegen FC Utrecht en ADO Den Haag. Alle drie de duels keepte de voormalige keeper van Willem II goed, waardoor de keuze voor van Basten niet gemakkelijker werd.

Stekelenburg is teleurgesteld in Van Basten. Dit, omdat de trainer niet onvoorwaardelijk voor hem kiest. Vermeer kan leven met de rol als tweede keeper. “Maarten is denk ik gewoon nog eerste keus, maar ik wil het hem natuurlijk wel zo moeilijk mogelijk maken.”