Doelman Rensen naar IJsselmeervogels

Michel (methodmich)
Sjoerd Rensen zegt het betaald voetbal na dit seizoen vaarwel. De sluitpost van FC Dordrecht, tot de zomer verhuurd aan FC Eindhoven, kiest voor een overgang naar IJsselmeervogels.

Rensen, die volgende maand 25 wordt, komt sinds het seizoen 2005/06 uit voor FC Dordrecht. In die periode speelde de doelman 44 competitieduels. Het grootste deel daarvan speelde hij vorig seizoen, toen hij bij afwezigheid van Frank Kooiman 33 keer onder de lat stond.

In Dordrecht raakte men nooit echt overtuigd van zijn kunnen. Men haalde steeds weer een andere concurrent voor Rensen. De strijd met Kevin Rijnvis wist de goalie uit Gendt vorig seizoen nog te winnen, maar dit seizoen kreeg Govert Boyen tot de winterstop de voorkeur. Na diens vertrek naar België haalde Dordrecht in de persoon van Tristan Peersman snel een andere keeper en werd Rensen verhuurd aan Eindhoven. Daar moet hij nog debuteren.

Bij zaterdaghoofdklasser IJsselmeervogels dient de voormalig jeugdinternational de strijd aan te gaan met Martijn Middelbeek. In de selectie vervangt Rensen de naar Quick Boys vertrekkende Peter Messemaker.