Button: "Nieuwe auto werkt goed"

Peterselieman
Jenson Button vindt dat zijn team BrawnGP nauwelijks achterstand heeft opgelopen door deze winter niet te testen. Vorige week werd bekend dat Ross Brawn het team van Honda overgenomen heeft, waarna het team eindelijk kon gaan testen. De eerste resultaten zijn goed te noemen.

Volgens Button heeft het team een goede auto gebouwd. "We kunnen de nieuwe auto nog op veel punten verbeteren, maar we hebben een redelijk goede basis. Ik denk dat veel andere teams niet zo'n goede basis hadden als wij, toen zij voor het eerst met hun nieuwe auto reden. Ik maak me dan ook nog totaal geen zorgen. Alleen de betrouwbaarheid zou misschien een probleem kunnen worden, omdat we niet voldoende tijd hebben om met alle onderdelen evenveel kilometers te maken als de andere teams."

Het voormalige Honda-team was in 2008 al vroeg bezig met de nieuwe auto en Brawn Grand Prix profiteert hier nu van. "Wij zagen teams bepaalde onderdelen testen, waarvan wij al wisten dat zij niet zouden werken. Het enige minpunt van dat we al zover met de ontwikkeling van de nieuwe wagen waren, was dat we de auto heel laat nog moesten omgooien voor de nieuwe motor. Maar voor de rest denk ik dat we een auto hebben, die erg competitief kan zijn," aldus Button.

De eerste testresultaten van de met een Mercedes-motor uitgeruste BGP001 zijn positief. Maandag behaalde Button met de nieuwe auto een vierde tijd en dinsdag kwam zijn teamgenoot Rubens Barrichello tot een derde tijd in Barcelona.