Contador: "Gered wat er te redden viel"

Sjors (Sj0rSz)
Alberto Contador miste gisteren, tijdens de derde etappe van Parijs-Nice, de beslissende slag. De Rabobank-wielerploeg zorgde er voor dat het peloton brak. De Spanjaard zat op dat moment achterin en verloor uiteindelijk een dikke minuut op Sylvain Chavanel en Juan Manuel Gárate.

Toch blijft Contador vooralsnog een optimist. "Het was gisteren een typische dag voor Parijs-Nice met de regen en de wind," liet hij in een reactie weten. "De organisatie was vandaag niet goed, op een gegeven moment zaten we gevangen in het spel."

De Spanjaard nestelde zich aan kop van de groep achtervolgers, zodat hij de schade voor zover mogelijk kon beperken. "Dat was de enige oplossing. Op deze manier heb ik gered wat er te redden viel."

Toch heeft de renner van Astana een dikke minuut achterstand op leider Chavanel, die de etappe van gisteren op zijn naam schreef en tevens de leiderstrui pakte. De Fransman lijkt, samen met Gárate, zijn grootste concurrent te zijn. "Het zijn twee sterke renners. Ik zit in een moeilijke positie, maar het had na vandaag veel erger kunnen zijn."