Babel: "Een fantastische voetbalavond"

donroyco
Liverpool rekende dinsdagavond in een ware galavoorstelling genadeloos af met Real Madrid in de achtste finale van de Champions League. Aanvaller Ryan Babel had met een assist en enkele prima acties een aanzienlijke bijdrage in de 4-0 zege van The Reds.

Tegenover de camera van de NOS probeerde Babel na afloop bescheiden te blijven over het succes van Liverpool. "Maar het was toch wel een fantastische voetbalavond", kon de voormalig Ajacied uiteindelijk niet ontkennen.

Babel gaf toe dat de Belgische arbitrage Liverpool niet ongunstig gezind was geweest bij de eerste twee goals van de Engelsen. "We mogen niet klagen. Er zat aan beide treffers misschien wel een luchtje. Het waren twee makkelijke beslissingen. Na 2-0 zakte Real Madrid verder weg en kregen wij meer ruimte om de score op te voeren. Maar het leek misschien allemaal wel wat makkelijker dan het in werkelijkheid was."

"Waar ik het meeste van genoten heb? Dat Dirk Kuijt en ik het Nederlandse onderonsje hebben gewonnen", waarmee Babel doelde op de Real Madrid-spelers Wesley Sneijder, Arjen Robben en Rafael van der Vaart, die totaal niet in het stuk voorkwamen op Anfield. "Nu moeten we zaterdag nog van Manchester United winnen. Dan maken we misschien ook weer een kans in de Engelse competitie op de landstitel."