FC Groningen mogelijk zonder Berg

Sjors (Sj0rSz)
Het zou zomaar kunnen dat FC Groningen dit weekend geen beroep op Marcus Berg kan doen. De spits van de Groningse formatie heeft namelijk last van zijn enkel en kan mogelijk niet in actie komen.

Afgelopen donderdag kreeg Berg problemen met het gewricht en ontbrak door deze klachten op de training van vrijdag. Zaterdag zal de Zweed een laatste test ondergaan. "Morgenochtend kunnen we de ernst van de situatie inschatten. Maar we moeten rekening houden met een andere oplossing," was de sombere reactie van Ron Jans, trainer van FC Groningen.

Jans moet in elk geval drie aanvallers missen. Nicklas Pedersen, Petter Andersson en Koen van der Laak zijn allemaal geblesseerd. "De spoeling is dun door hun afwezigheid. We wisten dat we niet te veel pech met blessures zouden moeten hebben, maar we lossen het op met de spelers die wel beschikbaar zijn. Ook zonder Berg hebben we wedstrijden gewonnen. Als hij er morgen niet bij is, vervangt Frank Olijve van de beloften hem in de selectie."

Berg speelde in deze voetbaljaargang 23 competitiewedstrijden en trof hierin vijftien keer doel. Alleen Mounir El Hamdaoui, uitkomend voor AZ, wist dit seizoen meer goals te produceren.