Schaars: "Nog steeds fantastisch seizoen"

Sjors (Sj0rSz)
Stijn Schaars is van mening dat men na de uitschakeling in de KNVB beker gewoon door moet gaan. De Alkmaarse formatie ging donderdag met 2-1 onderuit tegen NAC Breda, waardoor er een einde aan de lange zegereeks kwam.

Toch zal AZ het vizier direct alweer op de volgende wedstrijd moeten richten. Dan speelt de formatie van trainer Louis van Gaal in Nijmegen tegen NEC. "Je weet dat de media nu dingen gaan zoeken. Maar vergeet niet dat we gewoon een fantastisch seizoen hebben. Oké, we liggen nu uit de beker; maar we zijn nog steeds in de race om de titel," liet Schaars in een eerste reactie weten.

De middenvelder is bovendien van mening dat AZ het verlies aan zichzelf te wijten heeft. "Het was niet eens zo slecht. De tegengoals waren echter behoorlijke verdedigingsfouten. Je weet dan dat NAC bij een voorsprong in staat is om zeer compact te verdedigen. Ze kunnen als geen ander achterover leunen met die lange gasten achterin. Ons 'alles of niets' offensief, met lange ballen, lukte helaas niet. Ik wil NAC niets tekort doen, maar we hebben het zelf uit handen gegeven. We hadden de wedstrijd al eerder moeten beslissen. Of we ons zorgen moeten maken over Sergio Romero? Nee, het is nu klote voor hem. Maar dit soort dingen zullen hem alleen maar groter maken."

Bij het eerste doelpunt ging Sergio Romero overigens in de fout. De international van de Argentijnse nationale ploeg liet een schot van Nourdin Boukhari namelijk door zijn handen glippen.