Boonen wint Kuurne - Brussel - Kuurne

Olga (Nuongirl)
Tom Boonen heeft vanmiddag Kuurne - Brussel - Kuurne op zijn naam geschreven. Na 193 kilometer koersen was de Belg de snelste van een kopgroep van dertien man. Beste Nederlander was Karsten Kroon die vierde werd.

Na ongeveer 100 kilometer koersen ontsnapten elf renners uit het peloton waaronder de Nederlanders Tom Veelers, Huub Duyn, Bobbie Traksel en Tom Leezer. Ze hadden een maximale voorsprong van een minuut, maar werden 65 kilometer voor de meet weer bijgehaald door een deel van het peloton, dat in stukken was uiteengevallen.

Na de Nokerberg, de laatste helling met 47 kilometer te gaan, bestond de kopgroep uit dertien man, het Rabo-trio Flecha, Nuyens en Leezer, Karsten Kroon, Boonen, Chavanel, Ledagnous, Lequatre, Chavanel, Wijnants, Eisel, Meersman en Haussler. Zij werden niet meer bijgehaald door de rest.

Flecha probeerde vijf kilometer voor de meet nog weg te sprinten, maar zijn vlucht strandde een kilometer voor de finish. Dat maakte voor Boonen de weg vrij die daarmee zijn ploeg Quick-Step de vierde zege op rij bezorgde.