Dekker: "Dominant en scherp"

Olga (Nuongirl)
Vanmiddag was de ploeg van Rabobank de gehele wedstrijd het sterkste in de Omloop Het Nieuwsblad, maar meer dan een derde plaats voor Juan Antonio Flecha zat er niet in.

Na afloop zei ploegleider Erik Dekker dat hij wel moed heeft geput uit het koersverloop. "Als we zo blijven koersen, met deze kwaliteit, gaan we een keer winnen. Hopelijk in de Ronde van Vlaanderen of de Amstel Gold Race, maar het gaat een keer gebeuren,” aldus Dekker die zijn renners vandaag dominant en scherp vond. "We hebben hier geniaal gekoerst.”

Dekker zei verder dat de machtsgreep op de Taaienberg, toen de vier kopmannen van Rabobank wegreden uit een groep met favorieten, vooraf gepland was. "Dat ze met z'n vieren zouden wegrijden had ik niet gepland, maar wel dat we daar de koers hard zouden maken. Wij hadden hier acht sterke renners aan de start, maar in vergelijking met de concurrentie missen we een explosieve renner. Ik kon niet eisen dat we zouden winnen, maar wel dat we in de laatste 65 kilometer zouden domineren. Dat is heel goed gelukt.”