[NHL] Rangers-coach Renney ontslagen

Denny (nyny83)
Na meer dan vijf jaar dienstverband is New York Rangers-coach Tom Renney ontslagen. Ook assistent-coach Perry Pearn moet het veld ruimen. Renney is ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten. Tien van de laatste twaalf wedstrijden werden verloren.

De welbekende druppel was de verloren uitwedstrijd tegen de Toronto Maple Leafs. Deze wedstrijd werd in overtime met 3-2 verloren. General Manager Glen Sather blijft nog wel in dienst. De kritiek op Sather zwelt echter aan. Vooral de komst van de teleurstellend spelende Wade Redden, overgekomen van de Ottawa Senators, en het verlies van publiekslievelingen Jaromir Jagr en Brendan Shanahan worden hem aangerekend.

De opvolger van Renney wordt John Tortorella, de voormalig hoofdcoach van de Tampa Bay Lightning. Hij coachte de Lightning in het seizoen 2003/2004, toen zij de Stanley Cup wonnen. De verwachtingen in New York blijven daarom hooggespannen.

Na eerder als hoofdcoach bij de Vancouver Canucks gefungeerd te hebben, begon Renney in 2003 bij de Rangers als assistent-coach. Gedurende het einde van het 2003-04 seizoen nam hij vervolgens de honneurs waar voor de huidige General Manager van de Rangers - Glenn Sather - als interim hoofdcoach. Mede door het goede resultaten dat seizoen werd Renney vervolgens genomineerd als kandidaat voor de ‘Jack Adams Award'. Deze prijs is voor de beste coach van de NHL. Na zijn behaalde resultaten en zijn nominering bleef de Canadees uit Cranbrook, British Columbia, als hoofdcoach verbonden aan de club uit New York.