'Tamerus naar China'

Olga (Nuongirl)
Gertjan Tamerus vervolgt zijn loopbaan mogelijk per direct in China. De aanvaller van NAC Breda vliegt dit weekeinde nog naar Azië om tien dagen sfeer te proeven bij Zhejiang Lucheng in de Super League, aldus BN De Stem.

Mocht hij door de medische keuring heenkomen, dan kan de 28-jarige spits een contract voor één seizoen tekenen. De Chinese club hoeft NAC geen afkoopsom te betalen, Tamerus is transfervrij.

Tamerus komt bij NAC niet aan spelen toe en heeft ook geen uitzicht op speelminuten. Een transfer is dan ook de enige uitweg voor de Haarlemmer. "Ik kan me er nog maar moeilijk een voorstelling van maken. Pas als ik in het vliegtuig zit, geloof ik het." De transfer komt voor de Chinese club op een perfect tijdstip. In China begint de competitie namelijk in maart. De club eindigde vorig jaar als negende.

Zijn zaakwaarnemer Hakim Slimani meldt dat de financiën al in orde zijn. "De vraag is nu of Gertjan het in die tien dagen naar zijn zin heeft in China. Als hij er denkt te kunnen acclimatiseren, dan blijft hij er een jaar."

Zijn mogelijke nieuwe club Zhejiang Lucheng raakte op basis van tv-beelden overtuigd van de kwaliteiten van hun mogelijke nieuwe spits. In 2002 werd de club overigens nog door de Chinese voetbalbond gestraft wegens corruptie.