'Gemeente Haarlem steunt club'

Olga (Nuongirl)
De Gemeente Haarlem lijkt HFC Haarlem te gaan ondersteunen om de financiële problemen het hoofd te bieden. De club kwam in de problemen door de jarenlange vertraging van het nieuw te bouwen Stadion Oostpoort. Het afblazen van de bouw van dit stadion bracht de club in acute geldnood, door de sponsorcontracten die gekoppeld waren aan het nieuwe stadion.

In de vergadering van de gemeenteraadscommissie Ontwikkeling werd op donderdag 26 februari vergaderd over een overbruggingskrediet voor de roodbroeken. De vergadering werd bijgewoond door zo’n 100 Haarlem-supporters, die daarmee hun steun aan de club betuigden. Als gevolg van het besprokene in de vergadering gaat het college van Burgemeester en Wethouders op dinsdag 3 maart een voorstel doen aan de gemeenteraad. Hierin zal naar alle waarschijnlijk staan dat de gemeente de opstallen van de club (businessclub, kantoren en kantine) zal kopen.

“Wij zijn als club plotseling in de problemen gekomen door het afblazen van Stadion Oostpoort”, vertelt Haarlems Algemeen Manager Dino Rasmijn. “Zoals bekend hebben we als club nooit uitgebreide financiële mogelijkheden gehad, maar we hebben al jaren de boekhouding keurig op orde. De club is in liquiditeitsproblemen gekomen doordat een aantal debiteuren hun sponsorbijdrage niet hebben voldaan voor 2007, 2008 en 2009, in verband met het ontbreken van de bouwvergunning. Daardoor konden de reeds gefactureerde bedragen niet betaalbaar worden gesteld. We hebben de hulp van de gemeente nu hard nodig, HFC Haarlem hoort bij de stad en is van grote waarde voor de regio. Zeker door de inzet op het gebied van maatschappelijke activiteiten zijn we absoluut een toegevoegde waarde voor de stad. En dat we bestaansrecht hebben bewijzen we al bijna 120 jaar”.

“De steun van de supporters is erg belangrijk, zeker doordat zij op een ludieke manier laten merken wat de club voor hen betekent. Ook de opstelling van de politieke partijen tijdens de vergadering stemt ons positief, ze erkennen het belang van de club voor de stad en we merken dat de politiek bereid is om hun verantwoordelijkheid te nemen en de club te steunen nu dat hard nodig is. Tot slot hebben ook onze sponsors hun uiterste best gedaan en op een wervingsavond een mooi bedrag bij elkaar gehaald. Al met al, de club leeft meer dan ooit in de regio. Met het stopzetten van het project Stadion Oostpoort hebben we als club een zware klap gehad, maar we zijn niet verslagen en blijven hard werken aan een goede voetbaltoekomst voor onze club.”