Leonardo: "Trainer gelooft een beetje in me"

donroyco
Een goed geplaatst schot met rechts van Leonardo was genoeg voor Ajax om Fiorentina uit te schakelen in de UEFA Cup. De maker van de 1-1 kon na afloop zijn geluk niet op over het feit dat hij met zijn chocoladebeen had gescoord.

"De laatste keer dat ik met mijn rechterbeen gescoord heb, was op de training", aldus een dolgelukkige Leonardo na afloop tegen de aanwezige media. "Ik begon ergens op de middenlijn met een dribbel en maakte toen een een-twee met de tegenstander, dat lukte nog ook. Het was een mooie avond, geweldig."

Dat hij op de bank moest beginnen, kon de aanvaller wel begrijpen. "De trainer heeft het mij vlak voor de wedstrijd uitgelegd. Ik heb het er verder niet over gehad, hij had veel aan zijn hoofd. Ik begrijp het wel , het is net als in een bedrijf. Er worden keuzes gemaakt en soms heb je pech. Dan moeten er mensen weg en komen er nieuwe voor terug."

Leonardo mocht aan het begin van het seizoen nog vertrekken bij Ajax. De grillige Braziliaan is de laatste weken echter meerdere keren beslissend geweest voor de Amsterdammers. "Dat had niemand verwacht. Maar nu gaat het goed. Ik voel me pas de laatste tijd echt topfit. Ik krijg ook weer speelminuten en doe ritme op. Ik ben blij dat de trainer toch een beetje in mij gelooft."