'Idabdelhay zes weken eruit'

donroyco
Bij NAC Breda gaat men er vanuit dat men aanvaller Fouad Idabdelhay de komende zes weken kwijt zal zijn, aldus BN/De Stem. Idabdelhay viel in de wedstrijd tegen ADO Den Haag uit met een hamstringblessure.

De jonge spits onderging donderdag een MRI-scan. De radioloog moet nog een diagnose stellen, maar het vermoeden bestaat dat Idabdelhay een spierscheuring heeft opgelopen.

Afgezien van de blessure van Idabdelhay begint de ziekenboeg van NAC Breda aardig leeg te lopen. Tim Gilissen trainde donderdag weer voluit mee en behoort mogelijk tot de selectie voor het duel met Sparta Rotterdam. Martijn Reuser (enkel) en Tommie van der Leegte (hamstring) moeten tegen de Kasteelclub nog verstek laten gaan, maar ook hun herstel verloopt voorspoedig.

Ook met Matthew Amoah gaat het de goede kant op. De Ghanees trainde tot nu alleen individueel, maar trainer Robert Maaskant hoopt ook weer gauw over de clubtopscorer te kunnen beschikken. Alleen Edwin de Graaf en Kurt Elshot zullen voorlopig nog niet in actie komen voor NAC.