Semioli: "Ajax heeft de hele avond niks gedaan!"

Wouter Kursten (Magneet)
Twee wedstrijden lang domineerde Fiorentina, maar na 180 minuten voetballen was Ajax de ploeg die zich plaatste voor de laatste zestien van de UEFA Cup. Franco Semioli speelde een prima wedstrijd, maar stond na afloop met lege handen.

Semioli stond de aanvallers Alberto Gilardino en Adrian Mutu bij. Dat ging hem prima af, want na vier minuten zorgde dat al voor een levensgrote kans. De aanvaller miste echter alleen voor Vermeer. In de tweede helft zag hij dat Mutu zijn corner op de paal kopte.

"Het was heel teleurstellend om Ajax dat late doelpunt te zien maken", vertelde hij na afloop tegenover Goal.com. "We hadden tot dan toe de hele wedstrijd gedomineerd. Ajax heeft de hele avond niets gedaan! Net als vorige week, toen ze ook niet van hun helft af kwamen."

"We creëerden een fantastisch aantal kansen in de aanval, maar het enige dat we niet deden is ze af te maken. Ik voelde me goed en wilde graag tot het einde spelen, maar de keuze lag bij de trainer", aldus Semioli, die in de tweede helft naar de kant gehaald werd. "Ik hoop dat ik nog een belangrijke bijdrage kan leveren aan het team, de rest van het seizoen. We moeten nu alles op de Serie A zetten."