Uitslag FC Twente - Olympique Marseille

Stefan (sportfreak)
FC Twente is in de derde ronde van de UEFA Cup uitgeschakeld. Het ging na strafschoppen onderuit tegen Olympique Marseille.

FC Twente begon aan de wedstrijd tegen Olympique Marseille in de wetenschap dat het de uitwedstrijd in Frankrijk met 0-1 gewonnen had. De thuisclub had een overwicht in de eerste fase van de wedstrijd, maar het duurde bijna een kwartier voordat de eerste kans kwam. Wout Brama probeerde een bal binnen te glijden, maar het schot ging over. Marseille wist dat het moest scoren en kreeg na 25 minuten een vrije trap. Vanaf ruim 25 meter schoot Ben Arfa via de paal binnen, waardoor de stand over twee ontmoetingen weer gelijk was. Marseille werd hierna de betere ploeg, en kreeg na 35 minuten een grote kans. Shoufra kon zomaar op het doel kon aflopen, zijn voorzet bereikte echter geen medespeler.

Na tien minuten in de tweede helft kreeg Twente een goede mogelijkheid weer langszij te komen, maar Arnautovic stuitte op keeper Mandanda. Een doelpunt van Douglas werd vanwege buitenspel afgekeurd. Hoewel Twente weer de licht betere ploeg was werd Marseille ook gevaarlijk. Een afstandsschot van Girou werd nog maar net over getikt door Boschker. Omdat na 90 minuten de stand net als vorige week 0-1 was moest er verlengd worden.

In die verlening was er een goede kans voor Hersi, maar zijn kopbal van een schot van Arnautovic ging net naast. Twente kwam daarna nog een paar in de buurt van de goal via een paar corners, terwijl ook Marseille gevaarlijk dicht in de buurt van het doel van Boschker kwam. Aan beide kanten werd niet gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing moesten gaan brengen. Nadat N'Kufo de eerste penalty van Twente miste ging daarna alles raak, totdat Ziani de kans kreeg Marseille naar de volgende ronde te schieten. Hij miste, waardoor het om en om ging. Nadat verschillende spelers raak schoten was het uiteindelijk een misser van Rajkovic die het einde van het Europese avontuur voor FC Twente betekende.

Karakteristieken:

FC Twente - Olympique Marseille 0-1
24' Ben Arfa 0-1

Toeschouwers: 24.000
Scheidsrechter: Yefet (Isr)
Stadion: Grolsch Veste
Gele kaart: Arnautovic, Tioté, Braafheid (FC Twente), Zubar, Samassa, Ziani, Civelli, Ben Arfa, Koné (Olympique Marseille)

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Stam (Wellenberg/115), Rajkovic, Douglas, Braafheid, Brama (Janssen/79), Tioté, Perez, Arnautovic, N'Kufo, Denneboom (Hersi/110)

Olympique Marseille: Mandanda, Bonnart, Civelli, Hilton (Zubar/31), Taiwo, Ziani,
Cana (M'Bami/94), Cheyrou, Ben Arfa, Niang, Samassa (Koné/103)

Penalty's:

Taiwoo 0-1
N' Kufo 0-1
Nian 0-2
Perez 1-2
Ben Arfa 1-3
Janssen 2-3
Koné 2-4
Hersi 3-4
Ziani 3-4
Arnautovic 4-4
Cheyrou 4-5
Braafheid 5-5
Bonnart 5-6
Douglas 6-6
M'Bami 6-7
Rajkovic 6-7