Uitslag Hamburger SV - NEC

Olga (Nuongirl)
Voor NEC zit het Europees avontuur er dit seizoen op. De ploeg uit Nijmegen verloor de return in de derde ronde van de UEFA Cup met 1-0 van Hamburger SV. De eerste wedstrijd verloren de Nijmegenaren al met 3-0.

Binnen tien minuten was de 1-0 al op het scoreboard. Nadat Pothuizen balverlies leed, maakte Olic de 1-0. Even daarvoor had El Kabir nog kans om NEC op voorsprong te zetten maar hij schoot de bal, na slordig uitverdedigen van de Duitsers, naast. HSV nam vervolgens wat gas terug, en NEC kreeg wat meer kansen. Een kopbal van Pothuizen werd gestopt en El Kabir trof de paal.

In de tweede helft speelde HSV ook in een lage versnelling. Met een afstandsschot dwong Worm doelman Rost tot enige actie. De keeper moest daarna ook nog snel handelen bij een kopbal van Ntibazonkiza. Even daarna had El Kabir de gelijkmaker op de schoen, maar wederom schoot hij tegen de paal.

In de slotfase schakelde HSV een tandje hoger en dat leverde gelijk kansen op om de 2-0 te maken. Bij een inzet van Guerrero stond de lat echter in de weg.



Hamburger SV - NEC 1-0
9’ Olic 1-0

Toeschouwers: 30.000
Scheidsrechter: Chapron (Fra)
Gele kaart: (Hamburger SV), Kivivu, El Kabir (NEC)

Opstellingen

Hamburger SV: Rost,J.Boateng (Alex Silva/46), Gravgaard, Mathijsen, Aogo,Benjamin, Rincón,Jarolim,Jansen (Pitroipa/46), Olic (Guerrero/80), Petric

NEC: Babos, Koenders (Fernández/46), Pothuizen (Otten/46),Zomer, El-Akchaoui, Kivuvu, Worm (Janssen/72), Davids, Ntibazonkiza, Tshibamba,El Kabir