FC Den Bosch legt twee talenten vast

Wouter Kursten (Magneet)
FC Den Bosch heeft twee talenten vastgelegd, die de gehele Bossche jeugdopleiding hebben doorlopen en dit seizoen hun debuut hebben gemaakt in de hoofdmacht van FC Den Bosch. Het gaat om Danny Verbeek en Tom van Weert, beiden 18 jaar.

Linksbuiten Verbeek (15 augustus 1990) trainde als F-je al mee bij de jeugdopleiding van FC Den Bosch, en speelde destijds in de competitie voor BVV. De geboren en getogen Bosschenaar speelde daarna als tweedejaars E-tje voor de D-jeugd van FC Den Bosch, het jongste team destijds, en doorliep vervolgens de gehele jeugdopleiding.

Spits Van Weert (7 juni 1990) kwam eveneens uit in het destijds jongste jeugdteam van FC Den Bosch; de D-jeugd en ook hij speelde vervolgens in alle andere jeugdteams van de club. Daarvoor speelde hij voor RKVV Sint-Michielsgestel uit zijn woonplaats.

FC Den Bosch is trots dat er opnieuw twee jongens uit de eigen opleiding en regio een goede ontwikkeling doormaken. Manager voetbalzaken Fred van der Hoorn: ”We hebben ze voor twee jaar gecontracteerd met een optie van de zijde van FC Den Bosch voor nog eens twee jaar. De overeenkomsten gaan op 1 juli 2009 in. Dit past helemaal binnen ons beleid om jongens uit de regio de kans te bieden.”