Van Dieren aast op buitenlands avontuur

Michel (methodmich)
René van Dieren, middenvelder van Excelsior, aast op een buitenlands avontuur. De kans dat de aanvoerder zijn aflopende contract bij de Kralingers gaat verlengen is minimaal.

Volgens de 27-jarige middenvelder, die werd opgeleid bij Feyenoord, heeft zijn aangekondigde vertrek niets te maken met de bezuinigingsmaatregelen bij Excelsior. Van Dieren is toe aan een nieuw avontuur. Een club in de eredivisie is voor hem alleen een optie als het om een stabiele middenmoter gaat: "Ik heb eerlijk gezegd niet zo veel zin om straks weer degradatievoetbal te moeten spelen. Dat heb ik bij Excelsior al zo vaak gedaan."

Het liefst gaat hij echter naar het buitenland: "Een warm oord lijkt mij inderdaad wel wat, maar ook Engeland spreekt mij aan. De passie voor het voetbal en de enorme strijd op de velden. Dat speltype ligt mij wel. Ik hoop dat ik volgend seizoen in het buitenland werkzaam zal zijn, daarom heb ik ook een zaakwaarnemer die zijn vizier vooral over de grenzen richt. Martin Schoots is druk voor mij in de weer. Hij heeft met enkele clubs contact en als het concreet wordt, dan krijg ik het te horen. Zover is het nog niet. Dat geeft niet, want ik maak mij geen zorgen over mijn voetbaltoekomst."

Van Dieren speelde tot nu toe exact tweehonderd competitiewedstrijden, verdeeld over beide Nederlandse profniveaus. Hij deed dit namens Feyenoord, Fortuna Sittard en Excelsior. Bij die club is Van Dieren bezig aan zijn zevende seizoen. De langharige middenvelder maakte dertien doelpunten.