'PSV zet in op Rutten'

donroyco
Fred Rutten is kandidaat nummer één om bij PSV de opgestapte Huub Stevens op te volgen. Binnen de technische leiding van de Eindhovenaren wordt Rutten als 'een belangrijke kandidaat' omschreven, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Rutten was al een periode assistent-trainer van de Eindhovense ploeg in de tijd van Guus Hiddink. Daarnaast was hij hoofd opleidingen van 2002 tot 2006. Momenteel is Rutten trainer van het Duitse Schalke 04.

De druk op de schouders van de trainer groeit echter met de week, waardoor het er vooralsnog niet naar uitziet dat Rutten het liedje in Gelsenkirichen kan uitzingen.

Via tussenpersonen zou PSV inmiddels de interesse kenbaar hebben gemaakt. Rutten zou uitstekend in de profielschets passen die Jan Reker en co hebben gemaakt voor de vacante positie.

Nadat Hiddink in 2006 vertrok uit Eindhoven schoof hij Rutten naar voren als vervanger. De clubleiding achtte Rutten destijds echter nog niet 'klaar voor het grote werk'. Een eventuele terugkeer van Ronald Koeman stuit op teveel weerstand van de Raad van Commissarissen en de supporters, aldus de krant.