[Upd] Van Stee op non-actief gezet

Sjors (Sj0rSz)
Er gaan steeds meer geruchten dat Henk van Stee, nu nog trainer van De Graafschap, op korte termijn wordt ontslagen. Het bestuur van de ploeg uit Doetinchem steunde de oefenmeester niet openlijk, maar de spelersgroep zou nog wel vertrouwen in de coach te hebben.

Van Stee is realistisch en ziet een vroegtijdig vertrek aankomen. "Ik heb het gevoel dat ze van me af willen. Want waarom rukken anders al die televisieploegen uit en waarom komt er geen duidelijkheid? Ik wil dat die er snel komt, maar er gebeurt helemaal niets. Dat is niet goed, want we spelen zaterdag wel een heel belangrijke wedstrijd tegen Roda JC."

De Graafschap presteert dit seizoen niet goed en staat momenteel zeventiende in de Eredivisie. "We hebben gewoon drie punten te weinig. Hadden we er drie meer gehad, dan was iedereen gelukkig geweest. En als FC Volendam er drie minder gehad, was dat ook het geval geweest. Maar ze worden hier snel onrustig. Daarom zijn er hier de laatste jaren ook zo veel trainers gesneuveld."

Update 18:20 uur

Het bestuur van de Graafschap heeft trainer Henk van Stee op non-actief gezet. Dit nadat bleek dat de twee partijen het niet eens konden worden over een afkoopsom.

Niet alleen wordt hij afgerekend op de resultaten van de club uit Doetinchem, ook de moeizame samenwerking met technisch directeur Leen Looyen zou niet echt in zijn voordeel hebben gewerkt.