AC Milan zal bod op Beckham niet verhogen

AC Milan zal geen verhoogd bod uitbrengen op David Beckham. De Italianen vinden het eerste bod wat ze bij Los Angeles Galaxy hebben neergelegd een goed aanbod. "Het is zinloos meer te betalen", aldus Milans vice-voorzitter Adriano Galliani.

Galliani wil er echter geen grote zaak om maken. "Ik wil geen controverse veroorzaken gezien de bereidheid van LA Galaxy om Beckham de afgelopen maanden te verhuren. Maar Milan heeft een bod gedaan dat we als juist beschouwen voor een huurperiode van acht maanden. Ook omdat David op 30 november transfervrij wordt."

Milan wilt naar verluidt maximaal drie miljoen euro neerlegen voor de Brit. Dit is een schijntje in vergelijking met de twaalf miljoen dat LA Galaxy wilt ontvangen. Hierdoor lijkt het waarschijnlijk dat Beckham acht maart terugkeert naar Los Angeles. Volgens Galliani komt dit door een verschil in opvatting.

"In de Verenigde Staten kijken ze naar het commerciële aspect. In Europa is bij transfers het sportieve aspect doorslaggevend. Volgens de Europese richtlijnen is het zinloos meer te betalen."

LA Galaxy zelf denkt er totaal anders over. "Twee weken geleden kwam Milan met een lachwekkend bod, waarop ik in enkele seconden nee heb gezegd. Met dat bedrag wordt Galaxy niet eens gecompenseerd voor de winst uit de verkoop van Beckhams shirts", aldus Tim Leiweke van LA Galaxy.