Hoogervorst op proef bij Volendam

Michel (methodmich)
Jeffrey Hoogervorst is op proef bij FC Volendam. De 24-jarige verdediger zit zonder club en probeert een contract af te dwingen bij de hekkensluiter in de eredivisie.

Hoogervorst genoot zijn opleiding bij Ajax. Die club verliet hij in 2002 om bij het Spaanse Sporting Gijón te gaan spelen. Later kwam hij uit voor Real Madrid en FC Barcelona, zonder overigens ooit in het eerste elftal te spelen. Sinds de zomer is hij clubloos en werkte hij zonder succes stages af in Cyprus, Zwitserland en Engeland.

Onlangs liep hij nog stage bij FC Zwolle. Die club wilde hem als amateur vastleggen, omdat het volgens trainer Jan Everse nog wel even zou duren voor Hoogervorst echt fit zou zijn. De verdediger besloot nog niet op het aanbod van Zwolle in te gaan en probeert het nu dus in Volendam.

FC Volendam heeft overigens ook interesse in Bennie van Noord, een 22-jarige centrale verdediger van zaterdaghoofdklasser Rijnsburgse Boys. In de winterstop polste men hem al voor een overgang, maar de bij AZ opgeleide Van Noord gaf toen aan eerst het seizoen in Rijnsburg af te willen maken.