Tsonga soeverein naar titel in Johannesburg

Tim86
Jo-Wilfried Tsonga heeft met een 6-4 en 7-5 overwinning de titel in Johannesburg op zijn naam geschreven. De Fransman versloeg zijn landgenoot Jeremy Chardy.

Makkelijk ging het bepaald niet voor Tsonga, hoewel hij op de momenten dat het er echt toe deed duidelijk de betere was. Zo werkte hij in de eerste set drie breakpunten weg om uiteindelijk zelf op 5-4 wel toe te slaan.

Ook in de tweede set wist hij enkele keren uit een benarde situatie te ontsnappen. Zo kwam hij direct op 0-40 in de eerste game en moest hij op een stand van 5-5 ook een breakpoint weg werken. Ondanks dit werd Tsonga niet gebroken door Chardy, die zelf op 5-4 nog een matchpoint had weg moeten werken, maar het wel tot een tiebreak bracht. In een spannende tiebreak trok Tsonga uiteindelijk aan het langste eind.

Voor Tsonga betekende de overwinning in Zuid-Afrika alweer zijn derde ATP-titel. Deze werd ook nog eens zonder setverlies behaald. De komende week komt Tsonga opnieuw in actie, ditmaal in Rotterdam. In de eerste ronde treft hij dan de Nederlander Jesse Huta Galung.