[WK allround] Kramer aast op revanche op 5 km

Olga (Nuongirl)
Sven Kramer was niet blij met het lange oponthoud voorafgaand aan zijn rit op de 500 meter tegen Wouter Olde Heuvel. De organisatie repareerde schade aan het ijs en deed daar bijna twintig minuten over.

"In die tijd hadden ze twee dweilpauzes kunnen houden”, aldus Kramer tegenover de NOS. De tweevoudig wereldkampioen allround reed de zesde tijd, al had hij zelf "twee- tot drie tiende" harder gewild. "Het was absoluut niet makkelijk na zo'n lange wachttijd. Ik was al helemaal klaar om te gaan en vervolgens maakten ze heel veel tijd vrij voor een klein mankement.”

Ondanks de problemen met het ijs kon de rit voorafgaand aan die van Kramer wel gewoon doorgaan. Kramer vermoedde opzet van de Noren. "Dit kwam ze niet heel slecht uit, denk ik. Maar goed, het is mijn job om daar professioneel mee om te gaan. Al staan ze hier een uur, ik moet gewoon een goede race rijden.”

Later vandaag wordt de vijf kilometer verreden en Kramer zint dan op revanche. "Ik heb twaalf rondjes de tijd om het recht te zetten. Of het een baanrecord wordt? Ik denk het wel.”

Het baanrecord staat nu op naam van Gianni Romme. Hij reed op 14 november 2004 de 5 kilometer in 6.19,06.