Uitslagen Copa del Rey

Maikel (WeebI)
De Copa del Rey krijgt dit seizoen een nieuwe winnaar. Titelhouder Valencia werd op de valreep uitgeschakeld door Sevilla. FC Barcelona haalde de halve finales wel.

Valencia reisde af naar Sevilla nadat het een week eerder reeds met 3-2 had gewonnen. Toen Carlos Marchena al na acht minuten voor de 0-1 zorgde in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, leek Valencia uit de problemen te blijven. Met het inbrengen van Diego Capel zorgde Sevilla echter voor meer gevaar, en vlak voor rust maakte Frédéric Kanouté gelijk. Beide teams kregen vervolgens kansen op de voorsprong, maar de 2-1 bleef uit tot de laatste minuut. Verdediger Sébastien Squillaci kreeg daarin zomaar de bal voor zijn voeten na een slecht verdedigde hoekschop. De Fransman aarzelde niet en schoot Los Palanganas naar de halve eindstrijd.

In Camp Nou speelden FC Barcelona en RCD Espanyol wederom een derby. In eigen huis wist Espanyol de koploper in La Liga op 0-0 te houden, maar kon niet voorkomen dat Bojan gisteren vlak voor rust voor de openingstreffer zou tekenen. De kleine aanvaller rondde ook vlak na de thee mooi af, en dus leek het gespeeld. Helemaal toen Gerard Piqué enkele minuten later de 3-0 maakte. Maar Espanyol gaf zich niet zo makkelijk gewonnen, en wist via Ferran Corominas doel te treffen. Toen José Callejón zomaar de aansluitingstreffer mocht maken werd het toch nog spannend. De Blaugrana wisten gezichtsverlies echter te voorkomen.

In de halve finale is RCD Mallorca de tegenstander van Barça. De eilandclub won in eigen huis reeds met 1-0 van Real Betis, alvorens de beide ploegen eergisteren aantraden in Sevilla. In het treffen hield de defensie van Mallorca stand, en bleef het 0-0. In de andere halve eindstrijd is Athletic Club de tegenstander van Sevilla. In Bilbao bleef het een week geleden doelpuntloos tegen Real Sporting de Gijón, en dus moesten de teams nog vol aan de bak. Carmelo González maakte al na één minuut de openingsgoal, maar zag deze vlak voor rust ongedaan worden gemaakt door Gabilondo. Sporting moest toen komen, maar kon dat niet en zag Athletic de winst zelfs pakken door een treffer van David López.

Real Sporting de Gijón - Athletic Club de Bilbao 1-2 (0-0)
Real Betis Balompié - RCD Mallorca 0-0 (0-1)
Sevilla FC - Valencia CF 2-1 (2-3)
FC Barcelona - RCD Espanyol 3-2 (0-0)