Whiting: "Motoren waren eenmalig aan te passen"

Peterselieman
De FIA heeft bekend gemaakt dat het vrijgeven van de ontwikkeling van de motoren in de Formule 1 deze winter eenmalig was. De motorenbouwers kregen deze winter van de FIA de kans om de motoren meer gelijkwaardig te maken, omdat er eerder toch ontwikkeling heeft plaatsgevonden ondanks de reglementaire bevriezing.

Renault is de enige fabrikant die van het aanbod gebruik gemaakt heeft. FIA-racedirecteur Charlie Whiting heeft gezegd dat het een eenmalig gebeuren was. "We hebben alle teams de kans gegeven om een lijst met dingen in te dienen die veranderd zouden moeten worden om meer gelijkwaardige motoren te krijgen. Er waren wat prestatieverschillen tussen de verschillende motoren en dat was niet de bedoeling," aldus de Brit.

"Toen Honda bekend maakte zich terug te trekken uit de sport, besloten de motorenfabrikanten om geen verschillen meer tussen motorprestaties te zoeken en alleen Renault toestemming voor aanpassingen te geven."

"Dat was een kleine upgrade. Het is een eenmalig iets; het is geen continu proces. De teams hebben hun lijsten ingeleverd en we gaan er mee akkoord. En dat is het tot 2012," aldus Whiting.