Museeuw kocht EPO met leesbril op

Stefan (sportfreak)
Oud-wielrenner Johan Museeuw presenteerde vandaag zijn boek 'Museeuw spreekt: Van Leeuw tot Prooi'. Hij beschrijft daarin zijn leven na de dopingaffare rond veearts José Landuyt. Ook vertelt hij gedetailleerd hoe hij de doping zelf ophaalde.

"Omdat ik niet helemaal gerust was, reed ik met een auto uit mijn vaders garage naar daar. Zo was ik minder herkenbaar. Landuyt had me gezegd dat hij dacht dat hij geschaduwd werd en er waren tips over afgeluisterde telefoongesprekken. Ik wilde niet te veel risico's nemen", aldus Museeuw in zijn boek.

"In Keulen parkeerde ik de auto in een ondergrondse garage. Daarna zocht ik een apotheek en wachtte ik tot er geen mensen meer in de zaak waren. Ik had mijn leesbril meegenomen en had die opgezet voor ik de apotheek binnen ging. Zo was ik toch ook een beetje vermomd. Ik legde mijn papiertje met de namen van de producten op de toonbank. De apotheker zei iets dat ik niet begreep, verdween en kwam na enkele minuten terug met een doosje. Hij heeft het ingepakt en ik heb hem cash betaald."

Museeuw won in zijn carrière elf wereldbekerwedstrijden, waaronder driemaal de Ronde van Vlaanderen en driemaal Parijs-ROubaix. In 1996 werd hij in Lugano wereldkampioen. Museeuw stopte in 2004 en bekende in 2007 in de laatste jaren van zijn carrière doping te hebben gebruikt.