[NHL] Lemieux terug in NHL

Denny (nyny83)
Claude Lemieux (43) keert terug in de NHL. Na een aantal jaren van afwezigheid waarin hij in China speelde, werd hij begin dit seizoen toegevoegd aan de selectie van AHL-team Worcester Sharks. Nu is Lemieux zelfs opgeroepen naar de San Jose Sharks die in de NHL spelen.

De Sharks zullen hopen dat Lemieux met zijn ervaring weer iets meer stabiliteit in de prestaties kan aanbrengen. De Sharks begonnen zeer sterk aan het seizoen en haalden in hun eerste dertig wedstrijden een recordaantal punten. De laatste periode hebben de Sharks het iets moeilijker, aangezien elk team goed wil spelen tegen de Sharks om te kijken hoe ver ze als team zijn. Desondanks staan de Sharks nog steeds bovenaan in de NHL, maar Boston zit ze met één punt achterstand op de hielen.

Lemieux is een ware legende in de NHL. In totaal won hij vier Stanley Cups en was hij éénmaal playoff MVP. Lemieux heeft echter ook een reputatie als één van de smerigste spelers in de NHL. In een ESPN-show werd hij uitgeroepen tot meest gehate NHL-speler aller tijden. Tijdens een gevecht tegen Calgary Flames-speler Jim Peplinski beet Lemieux, toen in dienst van de Montréal Canadiens, de vinger van zijn tegenstander af. Ook maakte hij zich niet populair bij een body check aan het adres van Detroit Red Wings-speler Kris Draper, die daarbij zijn kaak, neus en oogkas brak. Draper moest vervolgens een gezichtsreconstructie ondergaan. Dit heeft een groot deel van de rivaliteit tussen de Colorado Avalanche, waar hij toen voor speelde, en de Red Wings veroorzaakt.