Van Bronckhorst: 'Moeilijkste dag uit carričre'

Stefan (sportfreak)
Voor Giovanni van Bronchorst was afgelopen woensdag de moeilijkste dag uit zijn carričre. Dit verklaarde de aanvoerder van Feyenoord in een persconferentie.

"Ik denk dat de mensen nog niet de helft weten van wat er is gebeurd," aldus Van Bronchorst die door Gert-Jan Verbeek werd gevraagd het vertrouwen van de spelersgroep te peilen. "Het is op z'n zachtst gezegd niet leuk om aan je trainer mee te moeten delen dat er geen vertrouwen meer is. Het was de moeilijkste dag van mijn carričre"

De middenvelder liet ook weten dat desfeer in de groep niet goed was. "Alle spelers zijn open aan het seizoen begonnen, maar de meningen van spelers worden beďnvloed door wat er dagelijks op de werkvloer gebeurt. Zoiets gaat niet van de een op de andere dag. Er zijn dingen gebeurd waardoor de sfeer niet beter is geworden. Ik wil niet in details treden, dat is niet netjes om achteraf te doen."

Van Bronckhorst beseft dat de druk nu bij de spelers ligt. "Maar het is niet zo dat wij geregisseerd hebben wat de afgelopen dagen is gebeurd. De trainer heeft mij gevraagd te peilen of er in de groep nog een basis was voor samenwerking. Daar heb ik antwoord op gegeven. Laat duidelijk zijn dat deze gebeurtenis geen winnaars kent, alleen maar verliezers. De laatste maanden is een hele harde les geweest voor de club hoe het niet moet. Iedereen heeft schuld in dit verhaal, ik ook."