Uitslag Manchester United - Chelsea

Sjors (Sj0rSz)
Manchester United is er dit weekend, tijdens de eerste speelronde na de winterstop, in geslaagd om de topper tegen Chelsea te winnen. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson overklaste de ploeg uit Londen met 3-0.

Na een moeilijke start van beide ploegen werd het op slag van rust interessant. Het gevaar was vooral afkomstig van Manchester United, dat via Cristiano Ronaldo en Ji-Sung Park een aantal kansen creëerden. Eerst kreeg de Zuid-Koreaan een goede mogelijkheid, maar John Terry stond in de weg. Kort daarna kreeg ook de Portugese aanvaller een kans, maar Petr Cech zat er goed bij.

Toch zou het eerste doelpunt van de wedstrijd nog voor de thee vallen. Arbiter Howard Webb keurde na een corner een doelpunt van Manchester United af, omdat de hoekschop van Cristiano Ronaldo onjuist was genomen. In de herkansing wist Nemanja Vidic wederom te scoren, waardoor de thuisploeg toch nog met een voorsprong kon gaan rusten.

Ook na de pauze bleven The Mancunians het beste van het spel hebben. Uiteindelijk was het Wayne Rooney die de voorsprong voor Manchester United wist te vergroten. Kort voor het einde van de wedstrijd werd deze op slot gegooid. Dimitar Berbatov was de gevierde man aan de zijde van de thuisploeg.