Ezpeleta: "Kawasaki heeft nog contract met Dorna

Peterselieman
Directeur van motorsportorganisatie Dorna Carmelo Ezpeleta maakt zich niet druk over de beslissing van Kawasaki om uit de MotoGP te stappen. De Spanjaard wijst er op dat het Japanse merk nog een contract voor drie jaar met zijn organisatie heeft en daar niet zomaar onderuit kan.

"We moeten de situatie met Kawasaki oplossen. Ze hebben nog een contract met Dorna om in ieder geval tot en met 2011 aan het kampioenschap deel te nemen. Vanaf het moment dat ze me hebben geïnformeerd over hun beslissing, heb ik veel gesprekken met ze gevoerd en ik heb het uiteraard ook over die deal gehad. Ik heb ze gevraagd om nog goed na te denken over hun besluit," aldus Ezpeleta in Motosprint.

"Ik maak me geen zorgen. In het ergste geval hebben we in 2009 zeventien rijders op de grid. Dat is niet ideaal, maar dan hebben we nog steeds maar een motor minder dan in 2008, al zie ik het zelf niet zover komen. In 2010 willen we wel weer negentien motoren hebben, hoe dan ook. Hier werk ik al aan vanaf het moment dat Kawasaki me heeft verteld te zullen stoppen."

Ezpeleta heeft goede hoop dat het team van Kawasaki deze winter nog overgenomen wordt, waardoor het merk alsnog in het nieuwe seizoen aan de start van de MotoGP staat. Momenteel zijn er verschillende partijen geïnteresseerd in het team dat voor komend seizoen John Hopkins en Marco Melandri had vastgelegd als coureurs.