[Lakeside] Zeven Engelsen in kwartfinales

Niels (DerMeister)
Gary Anderson is de enige niet-Engelsman in de kwartfinales van de BDO WK Darts in Frimley Green. De overige kwartfinalisten zijn allen uit Engeland afkomstig; Ted Hankey, Tony O'Shea, Darryl Fitton, Scott Waites, John Walton, Martin Adams en Gary Robson.

De grootste verrassing tijdens de tweede ronde van de WK Darts kwam op naam van John Boy Walton. De Engelsman, die het toernooi in 2001 op zijn naam schreef, wist de winnaar van vorig jaar, Mark Webster, te verslaan. De Welshman had geen schijn van kans tegen Walton en verloor met maar liefst 4-0.

Walton treft in de kwartfinales een andere oud-winnaar, Martin Adams. Wolfie wist ten koste van Daryl Gurney door te stomen naar de kwartfinales. De darter uit Noord-Ierland werd met 4-2 verslagen door de winnaar van 2007.

De andere oud-finalist van vorig jaar, Simon Whitlock, kon eveneens niet doorstoten naar de volgende ronde. Darryl Fitton was met 4-2 te sterk. Verder wist de als zevende geplaatste Ted Hankey met 4-1 te winnen van de Schot Ross Montgomery en plaatste Scott Waites zich voor de volgende ronde met een 4-0 overwinning op de Zweed Alan Norris. Ook Gary Robson won zijn partij. Marvin Atkins werd met 4-2 aan de kant geschoven.

Eerder stoomde de als achtste geplaatste Tony O'Shea al door naar de kwartfinale. Hij liet onze landgenoot Edwin Max, in een partij die slechts iets langer dan een half uur duurde, met een 4-0 uitslag volstrekt kansloos.

De enige niet-Engelsman in de kwartfinale is de Schot Gary Anderson. Anderson, als eerste geplaatst, trad aan tegen de Welshman Robert Hughes. Makkelijk had Anderson het niet, maar hij won wel met 4-2 van zijn opponent.