Webber herstelt voorspoedig

Peterselieman
Red Bull-coureur Mark Webber lijkt op tijd fit te zijn voor de eerste tests met de nieuwe auto in Februari. In november brak de Australiër nog zijn been toen hij tijdens een liefdadigheidsevenement met zijn mountainbike crashte.

"Ik wil begin februari weer in de auto zitten", aldus Webber. "Ik zit alweer op de hometrainer en zwem veel. Op een zachte ondergrond als een trampoline kan ik alweer voorzichtig op mijn rechtervoet staan. Ik moet alleen nog niet te veel willen, want dan komen de zwellingen weer terug." Over enkele weken kan de Australiër volgens de artsen weer zonder krukken lopen. "Volgens de artsen kan ik weer zonder hulpmiddelen lopen, als het been weer tachtig procent van zijn sterkte terug heeft."

"Het had allemaal veel erger kunnen aflopen. Ik heb het geluk dat het mijn rechterbeen is, die is gebroken. Als coureur belast je je rechterbeen namelijk niet zo heel erg. Michael Schumacher brak een aantal jaar terug zijn linkerbeen en dat was een veel groter probleem, omdat je met links remt en daarvoor veel meer kracht nodig hebt. Het belangrijkste is dat het gevoel nu weer terugkomt in mijn rechtervoet, voor het gasgeven," aldus Webber die snel weer aan de slag wil.