Delorge kan terug naar ADO Den Haag

Michel (methodmich)
ADO Den Haag wil de Belg Laurent Delorge terughalen. De middenvelder staat nu nog onder contract bij Ajax, maar mag vertrekken uit Amsterdam.

Delorge kwam in de zomer van 2007 transfervrij naar Ajax. In Amsterdam dwong hij geen basisplaats af. In anderhalf seizoen speelde Delorge slechts vier competitieduels voor de Amsterdammers. Sinds de komst van Marco van Basten werkt Delorge zijn wedstrijden en trainingen bij Jong Ajax af.

Voordat Delorge bij Ajax tekende, kwam hij uit voor ADO Den Haag. Die club hoopt zich nu te kunnen versterken met de dynamische middenvelder. Wel wil men hem transfervrij kunnen aantrekken. Ajax liet bij monde van Danny Blind weten niet moeilijk te doen: "Laurent heeft zich in een moeilijke situatie voor hem het laatste half jaar heel professioneel opgesteld. Als de belangstelling concreet blijkt, zullen wij niks opwerpen dat de transfer tegenhoudt."

De middenvelder zelf ziet een overstap ook wel zitten: "Ik weet van de interesse. Ik wacht af wat de status is en hoop dat de clubs er uitkomen. Maar blijkbaar is iedereen nu met vakantie. Ik ken ADO en sta niet onwelwillend tegenover een transfer." Delorge speelde behalve voor Ajax en ADO Den Haag voor AA Gent, Coventry City, Lierse SK en Anderlecht.