Ari ziet AZ weer als één hechte groep

Sjors (Sj0rSz)
Ari kwam vorig seizoen als een van de grote aankopen naar AZ, maar wist niet te imponeren. De Alkmaarders faalden en de Braziliaan werd al bijna afgeschreven.

Nu, één jaar later, is alles anders. Het gaat voor de wind met de ploeg van Louis van Gaal en ook Ari heeft een goede indruk achtergelaten. De Braziliaan moest in eerste instantie genoegen nemen met een plaats op de bank, maar door de blessure van Moussa Dembélé kwam Ari terecht in het basiselftal en hij scoorde reeds zeven keer dit seizoen.

Hoe kan het dat het dit seizoen zo goed gaat. "Soms kan een groep met kleine dingetjes vanuit het niks beter worden. Een groep moet vooral hecht zijn. Niet dat je drie man dáár bijeen ziet zitten en drie hier. Geen groepjesvorming, zoals vorig seizoen. Het is belangrijk dat spelers elkaar steunen en bereid zijn met elkaar te praten. Nu er een paar onderdelen uit het team zijn verdwenen en er een paar zijn bijgekomen, gebeurt dat wel," analyseert Ari in Sportweek.

Ari besloot met de woorden: "Vorig jaar zag je groepjes, die niet met elkaar spraken. Nu is het anders. Nu zie je één hechte groep. Eén AZ."