Nesselande wint toernooi

Denny (nyny83)
De zeer spannende finale van de Erma Sport Volleybalclassic in Almelo tussen ORTEC Rotterdam Nesselande en VK Riga / Lase-R is gewonnen door de Rotterdammers.

In de eerste set leek Riga vrij eenvoudig op de winst af te stevenen door met 25-19 te winnen. In de tweede set kwam Nesselande echter verrassend terug. Hoewel het nog even erg spannend werd, wonnen zij met 26-24. De derde set werd met meer overtuiging gewonnen: 20-25. Riga leek niet voor de vijfde keer als tweede te willen eindigen en gaf in de vierde set meer tegengas. Ze konden echter niet voorkomen dat de Nederlanders ook deze set wisten te winnen met 24-26.

Niels Klapwijk liet een indrukwekkend aantal van 70 punten in drie dagen noteren en was daarmee de Topscorer van het toernooi. Aanvoerder Lauris Lecelnieks van VK Riga/Lase-R werd gekroond tot meest waardevolle speler.

In de wedstrijd om de derde en vierde plaats hielden Piet Zoomers/Dynamo en het Spaanse C.M.A. Soria elkaar lang in evenwicht. De eerste twee sets werden eerlijk verdeeld, steeds met twee punten verschil. Nadat Soria de derde set overtuigend met 25-16 won, ging de knop om bij Piet Zoomers. De ploeg knokte zich in de vierde set naar een comfortabele voorsprong van vijf punten, maar die marge bleek onvoldoende om ook het brons te veroveren. Bij 23-23 kwam Soria op gelijke hoogte om vervolgens meteen door te knallen naar de zege: 3-1.