Rossi wil in Superbikes tegen Bayliss racen

Peterselieman
MotoGP-wereldkampioen Valentino Rossi wil in 2009 uitkomen in een ronde van het Superbikewereldkampioenschap. Zijn team Yamaha steunt hem in de plannen om te racen tegen Troy Bayliss die driemaal kampioen werd in de Superbikes.

"Het is niet makkelijk, maar de raceafdeling doet al het mogelijke om twee R1-motoren te prepareren voor Rossi," aldus Yamaha-teambaas Davide Brivio in Tuttosport. "Het probleem is dat de nieuwe fiets in ontwikkeling is en daardoor alles moeilijker is. We kijken nog of het mogelijk is om aan de wens van Valentino te voldoen."

Bayliss is gestopt met de actieve wedstrijdsport, maar Rossi wil dat hij eenmalig terugkeert op de grid. Hiervoor zal wel diep in de buidel moeten worden getast. Mocht het doorgaan dan is de race in Doha in maart de meest waarschijnlijke voor het treffen tussen de coureurs.

"Ik heb met Valentino gesproken en hij vertelde mij dat hij erg graag tegen mij zou willen racen," aldus Bayliss tegen motorcyclenews.com. "Het zal voor hem niet zo lastig zijn om competitief te worden in de superbikes. Yamaha heeft een goede motor, waardoor hij al snel mee kan doen. En Valentino Rossi is Valentino Rossi he."

"Voor mij persoonlijk, ik ben gestopt met trainen en ik sta nog steeds achter mijn beslissing om te stoppen. Ik voel me blij, omdat ik ben afgezwaaid met een wereldtitel en de winst in de laatste twee races. Voor minder dan één miljoen pond ga ik in ieder geval niet terugkeren op het circuit," aldus de Australiër.