Van der Vaart: "Ik ben niet te dik"

Sven (Svensational)
Aan het begin van dit seizoen maakte Rafael van der Vaart de transfer van Hamburger SV naar Real Madrid. Na een goed begin, waarin hij veel speelde, zit hij de laatste tijd steeds vaker op de bank. Volgens de Spaanse krant AS komt dat onder meer door overgewicht van de 25-jarige middenvelder.

"Met dat stuk kan ik weinig. Ik hoorde het via via. Verder lees ik niets, probeer me alleen op mijn eigen ding te concentreren. Al lang genoeg ben ik prof om me hier overheen te zetten. Ik zou bijvoorbeeld te dik zijn, dat is lachwekkend. Ík weet dat mijn vetpercentage – dat wordt bijna dagelijks gecheckt – altijd op peil is. Leuk is anders, maar dit soort berichtgeving kan ik niet veranderen."

Volgens Van der Vaart is zijn komst mede te danken aan de knieblessure van Wesley Sneijder aan het begin van het seizoen. ''Eigenlijk wilde de club mij pas voor volgend seizoen halen. Door de knieblessure van Wes is dat vervroegd. Tot zijn rentree voetbalde ik nagenoeg alles. Nu Sneijder weer fit is, is het logisch dat hij zijn wedstrijden krijgt. Onder Schuster speelde Real Madrid met drie middenvelders. Met Sneijder en Guti moest ik strijden om de twee buitenste posities op het middenveld. Maar het is nou ook weer niet zo dat Sneijder en ik elkaars concurrenten zijn, tenslotte hebben we ook een aantal keren samen gespeeld, " aldus Van der Vaart.