[PDC] Barney door na ware thriller

Niels (DerMeister)
Raymond van Barneveld heeft zich ten koste van Ronnie Baxter geplaatst voor de kwartfinales. Pas in de laatste leg van de allesbeslissende set werd de wedstrijd beslist in het voordeel van onze landgenoot. In de kwartfinales treft Van Barneveld zijn landgenoot Jelle Klaasen.

De wedstrijd tussen Van Barneveld en Baxter was een herhaling van de finale van het BDO WK Darts op Frimley Green in 1999. Barney begon sterk en pakte een voorsprong van 2-1 in sets. Vervolgens was het Baxter die de voorsprong pakte en kon bij een stand van 2-3 gooien voor de wedstrijd.

Op dat moment werden de rollen weer omgedraaid en trok onze landgenoot bij een stand van 3-3 in sets en 5-5 in legs aan het langste eind. Na twee pijlen te hebben gemist op de winnende dubbel, was het met de derde raak.

Tegenstander in de kwartfinale voor Van Barneveld is Jelle Klaasen. Dit is opnieuw een herhaling van een finale van het BDO WK Darts op Frimley Green. In 2006 won Klaasen toen verrassend het toernooi door Van Barneveld in de finale te verslaan.